Thursday, May 19, 2011

AUR ISLAND









,,,,,,,,,,,

nthla.................






dah lama aq tinggalkan dunia blog aq ni,,kesian aq tgok blog ni, terdampar di sini menanti tuan dia tp aq bukan sengaja la...aq bz skrg ni....almaklumlah aq ni hanyalah insan biase je......

Sunday, May 1, 2011

GRENADE

Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same
No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had

And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same
If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

.....





~~lamenye aq x update blog ni~~

Wednesday, March 23, 2011

miss

I REALLY2 MISS BOTH OF THEM



SI KECIK COMEL !

Tuesday, March 22, 2011

makan-makan

KFC time.....

lalalalalla~~


















Monday, March 21, 2011

....MUSEUM.....

jalan-jalan kt museum negare beb...

huhuhu..










Friday, March 4, 2011

nothing to dispaly




OK....FULLSTOP JE LA PERASAAN ITU....

Thursday, March 3, 2011

,',',sampai sini,',',

sampai sini
aku rasa mungkin sampai sini je
ya, mungkin memang sampai sini je

biarlah ia berlalu
tak mungkin daun yang da gugur itu 
boleh bercantum kembali

ya mungkin juga ia telah ditakdirkan begitu
walau sehebat manapun nak dipertahankan
jika kita sendiri tiada usaha 
untuk kembali semula
ianya tak kan berputik kembali

aku berusaha
aku nak cuba juga memperbaikinya semula
namaun,.....
mungkin kita memang tak ditakdirkan bersama

aku juga tertanya adakah kau sama seperti ku
mengharapkan mentari muncul tika hujan lebat melanda

ya mungkin juga aku sudah mengetahui jawapannya
mungkin sampai di sini sahaja
kita hanya boleh seperti biasa 
tanpa mengharap sesuatu yang dahulu itu kembali

mungkin memang sampai di sini.......


Wednesday, March 2, 2011

HAPPY BIRTHDAYS!!!!






Tuesday, March 1, 2011

friends...


hehehehe..dpt kawan baru....

123....CAK!


Monday, February 28, 2011

...............


',',',sahaja sahaja,',',',


routine monday,tuesday,wednesday, thursday and friday....

pergi kolej balik kolej....ish3....


.'.'.SAYASUKAAWAK!!!.'.'.

hehehehe..

saya suka awak!


BENCI!!

aku BENCI bile berada berhampiran ngn KAU!
aku BENCI bile terserempak ngn KAU!
aku BENCI bile terdengar suare KAU!
aku BENCI bile ternampak muke KAU!


ye mmg aq benci ! !

,,,,setelah sekian lama,,,,

setelah sekian lame aq x bukak blog ni,baru skrg aq berkesempatan...

hahahahhaa


Tuesday, February 1, 2011

Petua mendapatkan pasangan

pasangan bahagia
1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.
2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.
3. Ramai orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh.
4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti “magnet” yang menarik bakal pasangan anda kepada anda.
5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.
6. Agar mudah orang sayang, cuci hati dengan jaga ibadah, solat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang lain, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif.
7. Sayangi semua orang di sekitar anda dan anda akan menarik sayang terhadap anda. Jika anda membenci orang, ditakuti bakal pasangan anda akan membenci anda.
8. Orang yang sedang mencari pasangan harus sentiasa bersedia untuk bertemu dengan pasangannya pada bila-bila masa. Justeru, kita perlu sentiasa dalam keadaan yang paling menarik setiap masa. Tanggapan pertama adalah yang terpenting.
9. Untuk lelaki, tarikan pertama ialah pakaiannya. Untuk perempuan, wajah dan bentuk badan menjadi tarikan pertama. Sediakan diri untuk menawan bakal pasangan anda.
10. Buka hati dan minda anda untuk menerima cinta. Cinta boleh berputik pada bila-bila masa. Cinta mudah datang kepada mereka yang sentiasa bersedia untuk menerima cinta.
11. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justeru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang.
12. Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.
13. Ramai yang terlepas peluang dan patah hati sebab lewat menyatakan hasrat kepada bakal pasangan. Perkara yang baik disegerakan (iaitu menyatakan perasaan anda kepada bakal pasangan).
14. Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.
15. Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata, hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewa atau kurang sopan terhadap bakal pasangan.
16. Berbual dengan pasangan mengenai apa yang dia suka. Beri tumpuan kepada minat dan perasaannya. Elakkan sibuk memberi tumpuan kepada diri sendiri.
17. Layan bakal pasangan dengan mesra seperti kawan lama walaupun baru berkenalan. Bentuk suasana keintiman dengan segera agar bakal pasangan rasa selesa.
18. Makin mudah kita menceritakan hal peribadi yang munasabah kepada bakal pasangan, semakin mudah dia menceritakan hal dirinya kepada kita.
19. Berdoa dan latih diri agar kita pandai mendampingi orang lain dan seronok untuk didampingi oleh orang lain. Buang perangai yang menyebabkan orang benci kepada kita.
20. Beri sayang untuk mendapat sayang. Orang yang masih ada perasaan benci terhadap sebarang orang boleh menyebabkan bakal pasangan benci atau tidak tertarik kepada kita. Justeru buang semua benci.
21. Untuk wanita, jangan jual mahal terhadap bakal pasangan. Tetapi, nyatakan dengan hikmah kepadanya yang anda amat sukar untuk berkenalan dengan lelaki lain.
22. Kebanyakan lelaki mudah tertarik kepada perempuan yang simple, tidak materialistik, mudah berterima kasih dan redha dengan setiap pemberian lelaki tersebut.
23. Orang perempuan mudah tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Justeru, orang lelaki janganlah terlalu jimat atau kedekut.
24. Orang lelaki perlu belajar mengenal kerenah orang perempuan. perasaan, pemikiran, kehendak, keperluan, kesukaan dan kebenciannya.
25. Elakkan memberi tumpuan kepada kelemahan dan kesilapan kecil yang ada pada bakal pasangan. Jangan sesekali mengutuk atau memalukan bakal pasangan.
26. Senyuman ikhlas, wajah yang menawan dan bahasa badan yang penuh kemesraan akan menambat lelaki terhadap wanita.
27. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang ada persamaan dan ada perbezaan sifat, tindakan dan minat. Terlalu banyak persamaan membosankan. Banyak sangat perbezaan menyesakkan.
28. Orang mudah tertarik kepada bakal pasangan yang ada sikap dan sifat yang saling mengimbangi dan melengkapkan sikap dan sifatnya.
29. Walaupun belum kenal rapat dengan bakal pasangan, nyatakan yang anda sering merasa atau berfikir seperti yang dia rasa atau fikir. Keserasian adalah tarikan.
30. Perempuan membentuk hubungan dengan berbual dan bercakap. Lelaki bentuk hubungan dengan melakukan sesuatu kegiatan secara bersama.
31. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang mempunyai persamaan daripada berbagai segi seperti kefahaman politik, aktiviti keagamaan, sikap terhadap harta, wang dan hobi.
32. Dua orang yang amat banyak perbezaan boleh serasi antara satu sama lain jika mempunyai satu atau dua persamaan yang mendalam seperti suka kepada kucing, suka melancong atau suka ramai anak.
33. Tindakan yang serentak akan menarik bakal pasangan terhadap anda. Contohnya, serentak berpaling, serentak angkat gelas, serentak berdiri, serentak nak ke tandas.
34. Tawan hati bakal pasangan dengan pamerkan emosi yang sama terhadap sesuatu kejadian atau peristiwa – sama-sama gembira, sedih, terperanjat, benci, simpati dan sebagainya.
35. Dua insan mudah serasi jika mempunyai pentafsiran yang sama mengenai hubungan – tahap keakraban, kebebasan, kebergantungan, pemberian, pengorbanan dan sebagainya.
36. Kenalpasti ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri ini dalam diri anda dan pamerkan kepadanya yang anda mempunyai ciri-ciri tersebut.
37. Semua orang mencari cinta sejati tanpa syarat. Bakal pasangan anda akan tertarik kepada anda jika anda mengasihinya bukan kerana wajah, harta, keturunan atau glamornya.
38. Bakal pasangan akan tertawan kepada anda jika anda dapat bantu mengukuhkan imej dirinya, rangsang semangatnya dan pupuk keyakinan dirinya.
39. Keikhlasan amat penting dalam memuji atau memotivasi bakal pasangan. Jika kita didapati bohong, dia akan terus menjauhkan diri daripada kita.
40. Pujian yang berhikmah dan ikhlas bertindak sebagai magnet yang menarik anda kepada bakal pasangan. Pujian daripada kawan baru lebih bermakna dan berkesan berbanding pujian daripada kawan lama.
41. Ulang sebut perkataan, ayat atau slogan yang digemari bakal pasangan anda. Ini menyebabkan dia rasa istimewa dan dihargai dan akan tertawan kepada anda.
42. Kenalpasti keistimewaan bakal pasangan anda yang orang lain tidak nampak. Sampaikan kehebatan ini dengan bersemangat dan dia akan mudah tertawan kepada anda.
43. Untuk bakal pasangan yang popular dan sering dipuji , cari pujian yang original untuk menambat hatinya. Untuk orang yang tidak popular, sebarang pujian amat dialukan dan dihargai.
44. Beri penghargaan serta merta kepada setiap pencapaian atau kejayaan bakal pasangan. Ini membelai dan melembutkan hatinya terhadap anda.
45. Jika bakal pasangan memuji anda, pamerkan keseronokan anda dengan senyuman dan ucapan terima kasih dan bersyukur. Dia akan rasa dihargai.
46. Cari keunikan, kelucuan atau ‘kegilaan’ bakal pasangan anda. Nyatakan yang anda suka kepadanya sebab keunikan tersebut. Ini buat dia rasa istimewa.
47. Ramai pasangan sengsara bila isteri terlalu cantik atau suami terlalu handsome. Justeru, cari bakal pasangan yang setara dan sepadan dengan kita.
48. Orang yang merasa dirinya hodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada anda dan bentuk keyakinan diri. Hati yang suci dan keyakinan yang tinggi menyerlahkan kecantikan anda.
49. Wanita mudah tertawan kepada lelaki yang gentleman – bersopan santun, suka membantu, menghormati wanita, berani dan yakin diri.
50. Untuk jadi lebih menawan, berterusan belajar, perbaiki perangai dan peribadi, baiki kemahiran komunikasi, murnikan hati, pemaaf dan sentiasa bersangka baik.
51. Lelaki harus mempamerkan sifat kelelakiannya di samping memasukkan sifat perempuan dalam dirinya seperti lebih prihatin, memahami emosi , timbang rasa, dan gunakan gerak batin.
52. Perempuan harus mempamerkan sifat kewanitaan disamping menghayati sifat lelaki seperti minat dalam politik, sukan, memancing, dan aktiviti macho yang lain. Bertindak bijak tapi, jangan terlalu bijak.
53. Untuk menambat hati wanita, kerap bertanya tentang perasaannya, aktiviti yang dijalankannya, kegemarannya, kebenciannya atau sebarang perkara yang berkaitan dengan emosi.
54. Sebelum benar-benar rapat, orang perempuan harus elakkan diri dari bertanya bakal pasangan mengenai perasaannya mengenai sesuatu perkara, peristiwa atau situasi.
55. Orang lelaki amat pantang bila bakal pasangan menempelak atau menunjukkan kesilapan atau kebodohan lelaki tersebut. Ini cara terbaik memutuskan hubungan.
56. Orang perempuan mudah tertawan kepada lelaki yang boleh mengaku salah, meminta maaf, meminta bantuan, bertolak ansur, pandai mendengar, bersabar dan lemah lembut terhadap wanita.
57. Bila bercakap dengan lelaki, orang perempuan harus fokus kepada fakta dan sampaikan secara ringkas. Penjelasan yang berjela-jela dan memasukkan unsur perasaan akan membunuh minat lelaki terhadapnya.
58. Jika orang perempuan marah, pujuklah dengan kasih sayang. Tanya Kenapa dia marah, dengari dengan teliti dan jangan komen atau cuba beri nasihat. Orang perempuan mudah sayang pada lelaki yang pandai mendengar dan sensitif kepada perasaannya.
59. Jika lelaki marah, jangan sibuk nak tanya Kenapa dia marah. Pamerkan kasih sayang dan bentuk suasana yang tenang. Doakan dia dan beri masa untuk dia merawat dirinya sendiri.
60. Fahami bahawa orang lelaki bercakap secara terus terang, ringkas dan objektif. Orang perempuan sering bercakap secara berlapik, terperinci dan banyak yang tersirat.

,,>>MALU PERHIASAN WANITA<<,,

Malu adalah akhlak yang menghiasi perilaku manusia dengan cahaya dan keanggunan yang ada padanya. Inilah akhlak terpuji yang ada pada diri seorang lelaki dan fitrah yang melekat pada diri setiap wanita. Sehingga adalah tidak masuk akal wanita yang tidak mempunyai rasa malu dalam dirinya. Kemuliaan seorang wanita salah satunya adalah kerana adanya sifat malu dalam dirinya.

Apakah sifat malu itu?Imam Nawani dalam kitab Riyadhush Shalihin menulis bahawa para ulama pernah berkata, "Hakikat dari malu adalah akhlak yang muncul dalam diri untuk meninggalkan keburukan,mencegah diri dari kelalaian dan penyimpangan terhadap hak orang lain."

Terdapat 3 jenis sifat malu, iaitu:
  1. Malu yang bersifat fitrah. Misalnya, malu yang dialami semasa melihat gambar porno,atau wajah yang memerah kerana malu mendengar ungkapan lucah.
  2. Malu yang bersumberkan dari iman. Misalnya, seorang muslim menghindari berbuat maksiat kerana malu atas muraqabatullah (pemantauan Allah).
  3. Malu yang muncul dari dalam jiwa. Misalnya, perasaan yang malu seperti mendedahkan aurat di hadapan orang ramai.
Kerana itu, beruntunglah orang yang mempunyai rasa malu. Kata Ali bin Abi Thalib."orang yang menjadikan sifat malu sebagai pakaiannya, nescaya orang-orang tidak akan melihat aib dan cela pada dirinya."

Tentang pentingnya sifat malu menentukan iman dipertegas lagi oleh Rasulullah s.a.w. "Malu dan Iman keduanya sejajar bersama. Ketika salah satu dari keduanya diangkat, maka yang lain pun terangkat."(Riwayat Hakim dari Ibnu Umar).

Kerana itu, sifat malu tidak akan mendatangkan kemudaratan. Sifat ini membawa kebaikan bagi pemiliknya.





....raPUh....

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

by: OPICK

::spONgeBob::

this is cartoon yg aku very2 suke tgk..klaka..huhuuhuhu...










lalallalala~~

Tuesday, January 25, 2011

...::tIAda dUka YanG abaDi::...

Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rebulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

BY: OPICK

Saturday, January 22, 2011

:::...kEluHanKU...:::

i luv this song......


Inikah perbuatanmu
Setelah ku milikmu
Telah banyak ku berikan
Kaca yang kau balaskan

Tak pernah aku fikirkan
Seribu helang kan datang
Kini tangis bercucuran
Takdir kisah kehitaman

Tewas ku kebanggaanmu jujur hatiku
Sabar ku melepaskanmu bukan milikku

Dengar suara hatiku mengeluh
Dengar suara hati
Dengar suara hati
Dengar suara hatiku mengeluh

BY: THE DIVINE MASTER


Thursday, January 20, 2011

i really have no feeling!

xsalh an ble seseorg itu no feeling..aku pon xtau la cmne nk ckap ek...orang cakap aku ni takde perasaan, selumber jek!hahahaha..

bile ade orang mengKUTUK2, mengGUMPAT, memPERLI, mengHINA, and yg sewaktu dengannye la aku slumber jek..aku xkesah pon...padahal my friend yang melakukan "kerja2 itu" sume....depan baik jek, bile blakang perrgghhh macam hape nth!ape pon xbole lah...

kenape la ade manusia macm ni kan...TALAM 100 MUKA!..if me i don't care la diorg nk kutuk ke ape ke, aku memang DON'T KNOW DON'T CARE la kan...tp lau orang lain kan TERASA HATI ngn sume2 bende tu...kawan yg selalu bersama kot masih lg nk kutuk2...NOT UNDERSTAND TOL LA AKU NI...

aku xkesah la org nk kutuk ke mengumpat ke ape ke...lau dorg rase HAPPY ngn sume2 tu..BAGOSLA...aku doakan yg terbaik tok diorg!..hahahhaha!!!aku stiil lg berkawan ngn diorg...cm biase jek...lau diorg trus lg nk wat keje2 like that lantak diorg la....

lalalalala~~

Tuesday, January 18, 2011

Crying is menangis....

hahahaha,,,cam pelik jek tajuk aku ni....betul kah aku taip ni??ish3...konfius skjp...i'm crying kah??oh no!!i'm not crying right now...so, what happen?why tajuk tu aku taip like that?

"jangan menangis bertenang la...pegangla tangan ku dan digenggam erat..ku melindungi mu dari apa yg datang..mengerti la oh kasih..."

aikkk....tibe2 jek i sing that song ni....ape ke he nye ni....what wrong....

hahahahhahaa!!!!actually aku nga tgk tb ni...bukak cite tu scene orang nga menangis...then tukar siaran lain pon same gak scene orang nga ngis gak....xpaham tol la aku....

ape pon....bia je la cite ni...aku layan jek....lalalallaa~~~

Monday, January 17, 2011

''''ajAib dan aJaiB'''

Day:   Monday
Date: 17/01/2011
Time: Around 12:45pm
Venue: Rental Home

Action 1: Into the house with the body a little tired because baru blik dari kelas tok break lunch for afternoon,,,pulang dari kelas kononnye dengan hopefully nk cook-cook dengan kawan,,biase la tu kan dok pon kt rental home kene la pandai berjimat cermat an...lau everyday la nak makan kat luo bole rabak duit oo...hahahhaa...

Action 2: after siap2 salin baju sume dengan penuh harapan in my heart aku pun bergerak dengan penuh gaye menuju ke kitchen la...open the peti ais tgk ape yg ade...sekali si TEMPE jek yang ade...ish3...nak cook ape ni...then aku pun close the peti ais sedikit broken heart..,,,,

Action 3: after that aku open almari kat dapur tu,,look there byk sardin..wah3 semangat nak masak lauk sardin ni... suddenly aku terfikir lak...almak cili da abis lak...aduyai...da lemah da semangat nk cook-cook ni... 

Action 4: so aku feel lazy to cook-cook lah!..aku bergerak ke depan ddk tgk tb...tgh syok2 tgk tb tibe..my Mr. Eric berbunyi riang...dengan malsnye aku mencapai dan tertera....dan membacenye...

1 message received from 23238..

RM0. Buntu nak masak apa?
Dapatkan pelbagai info resipi masakan untuk hidangan 
keluarga tersayang!
RM0.50/MMS.
3MMS?minggu.
Hantar ON MR ke 23238.

perggghh!!!mesage ni mmg betol2 perli aku ni....Cam tau2 jek an aku xde idea nak masak ape!...ish3....pelik bin ajaib aku ni......hahahahaha!!!kelako la lau ingat balik....At the end aku decide makan kat luo jek la ngn kawan2 aku........


Saturday, January 15, 2011

..;;mEmory Mr. Eric;;..

Dear Mr. Eric......

Oh Mr.Eric,,
aku sungguh tertarik kepadamu
semenjak kali pertama kita bertemu....
aku tau juga juga sama seperti aku...
kau juga tertarik kepadaku kan....

Mr. Eric yang cute..
do you still remember???
tempat pertemuan pertama kita?
aku tidak mungkin lupa di kedai itu...
kedai yang menjadi saksi segalanya...

Now....
sudah hampir 2tahun setengah kita bersama..
mengharungi suka duka together2..
ke mana saja aku pergi
kau tidak jemu2 menemaniku...
aku sungguh terharu...

Oh my darling Mr. Eric..
my love 4 you will never decrease 
trust me ya my dear....


hahahahhaha......oh MR. SONY ERICSON...





Wednesday, January 12, 2011

bosan dengan BOSAN

ya!!!aku BOSAN dengan BOSAN!...itulah hakikatnye,,,,,,,

kenapa??why??wei shenme???
i dont know la why it was happen to me...

1: BOSAN bile tgk tb.....
2: BOSAN bile dgr lagu..
3: BOSAN bile berFB....
4: BOSAN bile ddk2 je...

So tercetus la situasi "AKU BUSAN DENGAN BOSAN"....

HAHAHAHHAA!!!!

Tuesday, January 11, 2011

''''''bengong itu INDAH''''''

BENGONG.......

Ish3,,,nape aku rase bengong sekarang ni.....BENGONG tahap siput sedut tol r!..bengong itu INDAH kah??hahahhaa...bile bengong dah melanda diriku ini, kurasakan diriku ini GONJOL kadang2...

ape nk buat ni.....bengong oo bengong....Mr. BENGONG yang gile!what you have done to me???nk buat keje pon x de mood...alahai nape la....



sedey kah aku???aku pon tak tahu la aku nga sedey ke x sekarang ni....tp yang penting aku rasa amat la BENGONG!hahahhahahaha!!!

Sekian terima kasih....!!lololololo~~



:::cIntA mAti:::

layan lagu ni jap la....

Akan ku biarkan dirimu
Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku
Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Chorus
Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku

Ulang Chorus
Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Ulang Chorus 3X
hahaha mood jiwang lak...


Monday, January 10, 2011

lalalala...


....pUisi hOt....

sekarang waktu hujan, mlam2 ni hujan ley turun lak..hujan ini telah mendinginkan seluruh isi tubuhku yang kecil molek ini...hahahha...sdg melayan perasaan ni, tibe2 teringat kat "SI DIA"....

lama suda rasanya aku tidak menatap "SI DIA"...membelai dan merasai sentuhan ajaibnya yang HOT!rindu sekali aku padanya..hahahhaha~~

Oleh itu dikesempatan ini aku nak wat puisi ckit tok "SI DIA" ni la....

INILAH "SI DIA" ITU......





"UBI KENTANG"

oh ubi kentang,,,
kau sungguh manis..
tak kira direbus mahupun dibakar...

rasamu sungguh enak....
harum baumu buatku terigau-igau...
kelembutanmu menambat hatiku..

oh ubi kentang...
tau kah kau bahawa aku...
sangat menyukai mu??
sedarlah.... sesungguhnya...
kau membuat hidupku
lebih sempurna dengan kehadiranmu...
di sisiku ini...

oh ubi kentang yang manis!..
kau menjadi pelengkap hidupku...
tanpamu rasanya hidupku ini..
seperti tiada erti!..

sayangku...
ubi kentang....
usahlah dikau gusar dan khuatir
kerana adapun banyak makanan di luar sana..
aku tetap tidak akan melupaimu
percayalah...

hahahhaahhaha...sudah lama rasanya aku x mkan ubi kentang ni....tibe3 teringat lak...

lalallala...





...mAri belaJar...

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z


sekian, terima kasih..

lalalalala~~~

Sunday, January 9, 2011

,,bilAKAH BRoadband meNJadi BERUKband??,,

Do you know when BROADBAND menjadi BERUKband??..nk tau x kdg2 it can be like that tau....hahaha..SOMETIMES je la...


this is broadband....Now, cuaca skrg kn xmenentu, so tu bole mmpengaruhi LINE at our BROADBAND la kan,,bile nk mengUPLOAD nk menPOST nk menUPDATE at FACEBOOK, TWITTER ia akn menjadi SLOW, LEMBAB, LEMAU and mcm kejadian yg x diingini lah...hai FENING2....

SITUASI cam ni la boleh diklasifikasikan sbagai BERUKBAND!..hahahahha!!

(chumel la beruk2 band ni!..huhuhuu)

lalalalalla~~

....I'm FALLING in LOVE!!....

I'm falling in LOVE kah????

hahahahaha...saje je nk wat post GEMPAK2 ni.....lalalaala~~~


FACEBOOK love TWITTER

setiap hari makin ramai org yg berFESBUK ni kan,,,berTWITTER jugak xketinggalan...kerana MEREKA2 inilah ramai org ley jatuh CINTA!,,kan kan kan,,,"BERCINTA DLM FESBUK DN TWITTER"

KELAKAR la tgk gelagat2 org2 zamn skrg ni,,trend skrg ni kan ske find more friends at FESBUK kan,konnnye nk cari KENALAN baru la ape lah..

JATUH HATI AND CINTA??

berkenalan dLm FESBUK, berCHATTING2, berMESSAGES2...xlame tu tibe2 jek dgr cite TUP TUP da COUPLE!!ish3 dasyatnye,,,,baru berkenalan jek da couple2 ni...BOLE KAH BEGITU??

OPINION POLLS
 1: maybe ade org yg MUDAH JATUH CINTA..hanya dgn melihat rupa paras da bole FALLING IN LOVE...

2: ade org gak jenis yg suke2 jek nk COUPLE2 dlm FESBUK ni, wat hilgkan BUSAN!,,xserius pon sbnrnye,,,

3: ade golongan yg ske MENIPU!!konon SINGLE padahal da ade PAKWE/MAKWE, yg da ade LAKI/BINI pon masih nk laku SINGLE lg...ape la nk jd...


4: ade gak golongan yg BETUL2 serius nk BERCINTA2 ni....yg btol2 nk mencari KEKASIH AND TEMAN HIDUP..

tp apepon tu sume diri masing2...tepulang la pada sume tok memahaminye krn yg BAIK DAN BURUK dtgnye dri kite sendri... 



lalalalallaa~~